Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van de platenwarmtewisselaar

- 2021-07-23-

1. Rond de plaats van de platenwarmtewisselaar van de apparatuur dient een bepaalde inspectieplaats te worden gereserveerd.

2. Voorkom dat zand, olie, lasslakken en ander vuil de platenwarmtewisselaar binnendringen en reinig de leidingen die erop zijn aangesloten vóór de apparatuur, waardoor het stroomkanaal wordt geblokkeerd of de platen worden beschadigd. Naast het volume van de apparatuur zelf, hoeft er geen ruimte te worden gereserveerd voor nominale inspectie en apparatuur. De platenwarmtewisselaar heeft een kleine footprint en een laag gewicht. De dikte van de plaat die wordt gebruikt voor warmtewisseling is 0,6-0,8 mm.

3. Sluit eerst de medium-magneetklep aan de hogedrukzijde en sluit vervolgens de medium-magneetklep aan de lagedrukzijde wanneer de platenwarmtewisselaar achtereenvolgens wordt uitgeschakeld. Tegenwoordig, met een overdreven hoog rendement, milieubescherming en energiebesparing, zijn de voordelen van platenwarmtewisselaars op het gebied van warmtewisseling steeds belangrijker geworden. Ze kunnen worden gebruikt in verschillende processen voor verwarming, koeling en voedseldesinfectie, en ze hebben ook aanzienlijke economische voordelen. , In termen van warmteterugwinning op laag niveau.